Naujienos

 

2023-iaisiais registruoti prekių ženklai kviečiami dalyvauti konkurse dėl geriausiojo titulo

Data: 2024 m. kovo 1 d.

Prasideda pirmąkart Lietuvoje organizuojamas konkursas „Registruotas 2023 metų prekių ženklas“. Jo metu bus renkami geriausi pernai registruoti prekių ženklai – „Lietuvai“, „Europai“ ir „Pasauliui“. Taip pat bus įteiktos specialios nominacijos: „Ryškiausiai paminėtas“, „Lietuviškiausias žodinis“, „Geriausio dizaino“, „Inovatyviausias“ ir „Verslo favoritas“, rašoma Valstybinio patentų biuro pranešime spaudai.

Dalyvių paraiškų laukiama iki 2024 m. kovo mėn. 20 d., o nugalėtojai bus apdovanoti š.m. balandžio mėn. 26 d., minint Pasaulinę intelektinės nuosavybės dieną.

Konkurse kviečiami dalyvauti visi nauji prekių ženklai, kurie savo intelektinę nuosavybę apsaugojo 2023 metais – buvo įregistruoti pagal Lietuvos nacionalines, Europos Sąjungos arba tarptautines procedūras. Konkursą organizuoja Lietuvos Respublikos valstybinis patentų biuras drauge su Europos Sąjungos intelektinės nuosavybės tarnyba ir Pasaulio intelektinės nuosavybės organizacija, ir kitais Lietuvos partneriais.

„Kiekvienais metais Lietuvoje užregistruojama apie 2 tūkst. naujų prekių ženklų, kurie reprezentuoja ne tik konkrečias paslaugas ir prekes, bet ir mūsų šalį. Įregistruoti ir apsaugoti prekių ženklai padeda plėtoti verslus, tampa naujų produktų, idėjų, projektų pristatymo veidu. Šiuo konkursu norime priminti, kad tik esant užregistruotiems prekių ženklams gali būti užtikrintai kuriamos savo sėkmės istorijos, žinant, kad intelektinė nuosavybė yra apsaugota. 

Plačiau skaitykite čia.