Naujienos

 

Paskelbti „NAPA Baltic 2019“ apdovanojimų finalininkai

Data: 2019 m. spalio 29 d.

Lapkričio 7 d. kartu su Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF vyks penkti kasmetiniai Baltijos ir Šiaurės šalių pakuotės dizaino apdovanojimai „NAPA Baltic“ bei pakuotės dizaino industrijos konferencija „NAPA Talks by Aurika“. Šiemet apdovanojimams buvo pateiktas 121 darbas, o komisija jau atrinko finalininkus.

 

 

Į „NAPA Baltic“ finalus šiemet atrinkta 60 pakuotės dizaino darbų. Į finalą pateko daugiausia pakuočių iš paruoštų vartojimui maisto produktų (11), stipriųjų alkoholinių gėrimų (11), sveikatos ir grožio produktų (9) ir riboto leidimo produktų (9) kategorijų.

 

 

Reklamos agentūros „TRUTH“ kūrybos vadovas ir vienas iš „NAPA Baltic“ komisijos narių Mantas Velykis komentuoja, kad šiemet tarp pateiktų darbų matoma didesnė drąsa ir ryžtas eksperimentuoti.

 

 

„Pagaliau lietuviai ir kitų šalių dalyviai pamėgo spalvas – drąsiai eksperimentuojama, kartais pakuotes puošia visiškai tai industrijai nebūdingos spalvos. Šį reiškinį galima bandyti paaiškinti ir internetinės prekybos augimu: šiame sektoriuje išsiskirti gerokai sunkiau nei lentynoje. Kartu į rinką ateina naujosios kartos pirkėjai, kurie iš prekių ženklų tikisi tik vieno – netikėtumo“, – pranešime žiniasklaidai kalba M. Velykis.

 

 

Plačiau skaitykite čia.