Naujienos

 

Lietuviai švęsti pradėjo per anksti: išleidžia daugiau, nei uždirba

Data: 2019 m. spalio 21 d.

„Taigi turime labai įdomią situaciją, kai žmonės išleidžia daugiau, negu uždirba, o paaiškinimų yra įvairių. Galbūt tai yra šešėliniai pinigai arba perlaidos iš užsienio, tačiau vartojimas – kaip niekada didelis. Matome, kad žmonės, turėdami laisvo laiko, eina tiesiog pasišopinti“, – laidoje „DELFI diena“ sakė „Swedbank“ Finansų instituto vadovė Jūratė Cvilikienė.



Ir iš tiesų gyvename įdomiu laikotarpiu – jau baigėsi vasaros džiaugsmai, tačiau šventinis Kalėdų laikotarpio šurmulys dar neprasidėjo, todėl tikrai yra galimybių žmonėms sutaupyti. Deja, taip tik atrodo, nes, atsiradus papildomoms pajamoms, žmonės tiesiog viską išleidžia.

 

Suvartojame daugiau, negu uždirbame

 

 

Laidoje „DELFI diena“ svarstyta, kodėl lietuviai išleidžia vis daugiau ir ką rodo naujausi tyrimai. „Mes visi tik dabar pradėjome girdėti tokius neaiškius signalus, kad Europos ekonomika truputėlį lėtėja, galbūt prognozuojama recesija. Aš pati iš savo pažįstamų vis daugiau sulaukiu klausimų – tiesa tai ar ne. Turbūt praėjus penkeriems metams po krizės ir įsibėgėjus viskam visose Europos šalyse yra matomas vis didėjantis vartojimas. Lietuvoje taip pat turbūt norėta gyventi taip, kaip gyvena europiečiai.

 

Laidą žiūrėkite čia.