Naujienos

 

„Google Discover“ ir „Google News“ – kaip keičiasi informacijos vartojimas ir ką daryti verslams?

Data: 2019 m. lapkričio 14 d.

Šiandien galime save vadinti išlepusiais vartotojais. Kad ir kur beapsipirktume, norime rasti prekę ar paslaugą, skirtą būtent mums ir nenorime matyti viso srauto kitų, mums neaktualių produktų. Tas pats ir su informacija, todėl atsidarę mėgstamą portalą norime kuo greičiau pro akis praleisti mums netinkamą turinį. Toks yra šiuolaikinis vartotojas, todėl ir verslas turi prisitaikyti prie jo, kurdamas kuo labiau personalizuotą informaciją. „Google“ sukūrė tam terpę – susipažinkite su „Google Discover“ ir „Google News“, kurie keičia tradicinį naujienų ir kitos informacijos „vartojimą“.

„Google Discover“: individualiai pritaikyto turinio kanalas

Naudojant dirbtinį intelektą arba AI (angl. Artificial Intelligence) „Google Discover“ pasiūlo vartotojams jų pomėgius ir intenciją atitinkantį turinį. Kitaip, tai vadinamoji minus pirma pozicija „Google“ paieškoje, kuria, kaip teigia „Google“, naudojasi daugiau nei 800 milijonų žmonių per mėnesį.

Kur ieškoti „Google Discover“?

Šis sklaidos kanalas yra pasiekiamas per mobiliuosius įrenginius. Dažniausiai „Android“ operacines sistemas naudojančiuose telefonuose jau būna instaliuota. „iOS“ operacinės sistemos naudotojams reikės surasti „Google“ programėlę savo telefone (neturint, atsisiųsti) ir ten matysite „Google Discover“. „Pixel“, „Nexus“ ar kitokį „Google Play“ įrenginį naudojantiems, namų puslapyje paslinkę į dešinę iš karto atsidursite „Google Discover“. 

Naudodami šį kanalą, vartotojai gali nuolat daryti įtaką tam, ką mato. Nustatymų dalyje pasirinkti papildomas temas, kurias nori įtraukti į savo informacijos srautą: vietos, skrydžiai, filmai, aktoriai, akcijų biržos, kelionės, eismo situacija šalia namų ar darbo ir kt. Naršydami savo „Google Discover“, gali parodyti, kurios temos jiems įdomios, ko nebenori matyti, ar kokių temų kiekį savo sraute nori sumažinti/padidinti. Visa tai padeda atrinkti individualiai personalizuojamą turinį.

Plačiau skaitykite
čia.