Naujienos

 

Auginkime Lietuvą

Data: 2018 m. balandžio 30 d.

LiMA džiaugiasi gražia partnerių veikla! 

 

Junior Achievement Lietuva, augindama verslius piliečius, skatina tobulėti ir siekti geriausių rezultatų. Jau gegužės 11 d. susitiksime išrinkti geriausią mokinių startuolį! 

 

Net 160 geriausių Lietuvos jaunųjų verslininkų susirinks nacionaliniame konkurse, pristatys savo kurtą produkciją, paslaugas pagal realų UAB verslo modelį veikiančias įmones ir kovos dėl geriausio startuolio vardo. Laimėtojų komanda keliaus į Europos mokomųjų bendrovių čempionatą Serbijoje.

Kiekvieną pavasarį geriausi šalies Junior Achievement mokinių startuoliai susirenka į finalinę mugę. Šio renginio metu yra išrenkama geriausia bendrovė. Nugalėtoją renka kompetentinga komanda, sudaryta iš verslininkų ir kitų savo srities profesionalų. Geriausia Junior Achievement mokomoji mokinių bendrovė nustatoma sumuojant surinktus taškus už tris konkurso dalis: interviu, stendą, ataskaitą ir prezentaciją.

Moksleiviška veikla ruošia rimtai ateities karjerai, todėl bendrovėms taikomi profesionalūs kriterijai. Interviu metu vertinamas gebėjimas parduoti prekę, supratimas apie prekės aktualumą, problemą ir konkurentus. Taip pat, labai svarbu komunikaciniai įgūdžiai, kurie leidžia greitai ir aiškiai atsakyti į komisijos klausimus. Vertinant stendą atsižvelgiama į bendrą vizualumą, įvaizdžio suderinamumą su produktu ir komandinę atmosferą. Ataskaitose svarbu jų teisingas pateikimas, išvados ir įgytos žinios bei ateities perspektyvos. Sėkmingam verslui yra labai svarbus teisingas prekės pateikimas, todėl daug dėmesio skiriama bendrovių prezentacijoms. 

Nacionalinėje mugėje moksleiviai turi progą atskleisti savo verslumo potencialą ir juo įtikinti kitus. Renginio metu galima betarpiškai susipažinti su bendrovių veikla, nusipirkti jų produkcijos ir užmegzti verslo ryšius.

Išrinkta geriausia metų mokomoji mokinių bendrovė laimi kelionę į tarptautinį Europos mokinių bendrovių konkursą, kuriame atstovauja savo šaliai.

 

Daugiau apie renginį rasite čia