Naujienos

 

Konkurse „Geras dizainas“ apdovanoti dizaino darbai: vertino ekspertai iš užsienio šalių

Data: 2019 m. rugsėjo 23 d.

Antradienį vyko nacionalinis dizaino konkursas „Geras dizainas“ – iš 250 dalyvių paraiškų komisija išrinko 10 geriausiųjų. Papildomai buvo įteiktas inovatyviausio projekto prizas, už kurį balsus atidavė interneto vartotojai. Tarp triumfavusiųjų – ir leidinys „How the Future King of England Ate Peacock in Vilnius“, ir VU 440 gimtadienio vizualinis identitetas.

 

Lietuvos dizaino prizas „Geras dizainas“ – tai nacionalinis konkursas, skirtas geriausiems šalies dizaino pavyzdžiams atrasti ir paminėti. Šiais metais konkursui gauta daugiau nei 250 dalyvių paraiškų. „Jau aštuntus metus iš eilės dizaino srities suburiančios iškilmingos apdovanojimų ceremonijos metu buvo apdovanoti geriausi šių metų dizaino darbai 10-yje kategorijų. Nugalėtojus, kaip ir kasmet, išrinko nepriklausoma užsienio komisija. Papildomai įteiktas inovatyviausio projekto prizas bei publikos favoritas, išrinktas balsavimo internetu metu“, – pasakoja „Geras dizainas“ projektų koordinatorė Eglė Žiūkaitė.

 

Anot jos, šių metų vertintojų komisiją sudarė dizaino srities ekspertai iš Šveicarijos, Lenkijos, Slovėnijos ir Austrijos: Lenkijos dizaino savaitės vadovė ir interjero studijos įkūrėja Paulina Kisiel, Dominicas Strumas – dizaino agentūros savininkas iš Ciuricho, Manca Matičič Zver – Dizaino ir Inovacijų centro vadovė ir Dizaino fakulteto dekanė iš Slovėnijos bei Martinas Foessleitneris – informacijos dizaino žinovas ir „hi-pe.at“ agentūros įkūrėjas. „Po apdovanojimų ceremonijos Taikomosios dailės ir dizaino muziejuje Vilniuje rugsėjo 18 d. duris atveria ir konkurso nugalėtojų darbų ekspozicija, kuri veiks iki rugsėjo 29 d. Šiais metais Lietuvos dizaino forumo organizuojama konkurso darbų paroda, surengta bendradarbiaujant su Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA), tapo Inovacijų savaitės renginių ciklo prioritetine dalimi“, – dalijasi E. Žiūkaitė.

 

Plačiau skaitykite čia.