Naujienos

 

A. Avulis studentus mokys sėkmingos karjeros paslapčių

Data: 2012 m. vasario 15 d.

Vasario 21d. visi, kurie svajoja apie sėkmingą karjerą ar verslą, rinksis ISM Ekonomikos ir vadybos universitete, kur vyks atvira paskaita „Sėkminga karjera: kelionė ar tikslas?”. Diskusijos metu savo mintimis dalinsis Lietuvos dangoraižių „tėvu” tituluojamas AB „Hanner” steigėjas Arvydas Avulis. Renginį organizuoja didžiausia tarptautinė studentų organizacija AIESEC kartu su partneriais – Saulėtekio slėniu ir Lietuvos marketingo asociacija(LiMA).

„Verslumo skatinimo projektas „The Startup Kitchen” jau įsibėgėjo, – pastebi konkurso koordinatorius Mikas Stankevičius. – Jau yra atrinkti 12-os verslo idėjų autoriai, kurie kiekvieną savaitę renkasi į darbines sesijas, kuriose įgyja naujų žinių bei tobulina savo novatoriškas verslo idėjas – nuo pat pradinės vizijos tobulinimo iki konkrečių biudžeto planų.” Šiose darbinėse sesijose Lietuvos marketingo asociacijos (LiMA) ekspertai, projektų komisijos nariai bei stažuotojai iš užsienio dalinasi patirtimi su jaunaisiais verslininkais, negaili patarimų.

M. Stankevičius pastebi, kad idėjų autoriai jau ištyrė Lietuvos ir užsienio rinkas, susipažino su marketingo galimybių tyrimu, prekės ženklo kūrimu bei galvojo apie būsimą savo įvaizdį. Vėliau dalyviai bus mokomi socialiai atsakingos verslo pusės, ruoš finansinius planus, rengs biudžetą. Vienoje iš darbinių sesijų dalyviai lankysis projekto partnerių „Tark Grunte Sutkiene” advokatų kontoroje, kurioje daugiau sužinos apie teisinę verslo pusę.

Geriausiai pasirodžiusiems dalyviams bus suteikta galimybė įsteigti savo įmonę: bus įrengtas biuras, sutvarkyti įmonės steigimo dokumentai, sukurta interneto svetainė, 3 mėn. bus teikiamos buhalterinės apskaitos paslaugos, teisinės ir rinkodaros konsultacijos, taip pat konsultuojama Europos Sąjungos paramai gauti. Pagrindinis prizo steigėjas – verslo paslaugų įmonė „Pocket Office”.

Projektas „The Startup Kitchen” Lietuvoje organizuojamas pirmą kartą. Jis skirtas jauniems žmonėms, siekiantiems atrasti ir vystyti savo potencialą, ugdyti verslininkystės įgūdžius ir taip prisidėti prie sėkmingos savo karjeros kūrimo.

Daugiau informacijos