Naujienos

 

Po karantino daugiau nei pusė gyventojų pakeitė įpročius

Data: 2020 m. liepos 08 d.

Būtent socialinių kontaktų labiausiai yra labiausiai išsiilgę žmonės – kone kas antras nekantravo susitikti su draugais ir artimaisiais, rodo „Kantar“ atliktas trečiasis COVID-19 barometro tyrimas.

 

„Taip pat žmonės nenustygsta laukdami kelionių – nors dėl rizikų pirmiausia galvojama apie keliones Lietuvoje (41%), noras vykti į užsienio šalis nėra žymiai mažesnis (38%)“, – išplatintame pranešime teigia Skaistė Varnienė, „Kantar“ rinkos tyrimų vadovė.

 

Maždaug ketvirtadalis žmonių nekantrauja eiti į restoranus ir barus, penktadalis – tiesiog pasivaikščiot, truputį mažiau – ramiai apsipirkti.

 

„Po keliolika procentų norėtų greičiau sportuoti ir aplankyti parodas, muziejus ar paprasčiausiai grįžti į savo įprastą darbo vietą“, – skaičiuoja S. Varnienė.

 

Pasak jos, beveik kas dešimtas sakė vėl imsiąs planuoti didelius pirkinius.

 

Nors po karantino skubama grįžti prie pasiilgtos veiklos, pandemija pakeitė gyventojų įpročius ir dauguma po jo sakosi jau nebus tokie kaip iki koronaviruso.

 

„Nors žmonės nekantravo grįžti prie įprastos veiklos, iš esmės, po karantino įvyko dideli pokyčiai: daugiau nei pusė pilnai negrįš prie ankstesnių įpročių, o ketvirtadalis žmonių sako, kad iš esmės, ketina elgtis panašiai taip, kaip per pandemiją. Maža to, net kas trečias sąmoningai stengsis atsiriboti ir vengs susibūrimo vietų, tad po pandemijos didžiąja dalimi nebūsime tokie, kaip iki jos“, – sakė „Kantar“ ekspertė.

 

Pasak S. Varnienės, ypač senjorai (65-74 metų) dažniau žada vengti vietų, kur daug žmonių (47%). Jaunimas iki 34 metų laikytis suvaržymų ne taip linkęs (26%).


Daugiau skaitykite vz