Metų CMO'20

 

 

Lietuvos marketingo asociacijos organizuojamuose „Metų CMO“ rinkimuose stipriausių rinkodaros vadovą komisija rinko iš 37 kandidatų. Metų rinkodaros vadovo konkursas rengtas jau šeštąjį kartą.

 

Metų CMO'20 titulą laimėjo „Topo grupės" marketingo vadovė Raimonda Gudaitė. 

 

 

„Šių metų nugalėtoja buvo pastebima jau keletą metų: matomi išieškoti pokyčiai organizacijoje, puikus įgyvendinimas, pabrėžiant dėmesį kliento patirčiai. Raimonda yra geras pavyzdys, kokia svarbi rinkodaros vadovo pozicijoje stipri asmenybė, drąsa ir lyderystė. Šiais metais geriausio rinkodaros vadovo titulas simbolizuoja įžvalgumą, greitį ir komandos įgalinimą“, – sako vertinimo komisijos ir LiMA valdybos narė Ornela Ramašauskaitė.

 

Jai antrina kitas konkurso dalyvių vertintojas, LiMA valdybos narys Giedrius Juozapavičius, pastebintis, kad visas šių metų kandidatų laimėti geriausio rinkodaros vadovo titulą dešimtukas buvo labai stiprus, jį sudarė labai skirtingų įmonių atstovai, drąsios asmenybės, galinčios pasigirti tikrai matomais pasiekimais. Pasak jo, šiemet nugalėjo atkaklumas ir kryptinga bei nuosekli veikla rinkodaroje.

 

„LiMA „Metų CMO“ konkursas įgauna pagreitį ir statusą. Kandidatų sąraše labai smagu matyti prestižinių Lietuvos įmonių rinkodaros vadovų anketas bei verslo sektorių įvairovę. Vertindamas kandidatų anketas, priėjau išvados, jog marketingo kaip funkcijos rolė įmonėse auga ir tampa viena pagrindinių verslo plėtros funkcijų. Lietuvoje turime tikrai stiprių rinkodaros vadovų ir specialistų, kurie tiek savo žiniomis, tiek asmenine charizma ar pasiektais rezultatais versle nepadarytų gėdos ir tarptautiniu lygiu“, – sako praėjusių metų rinkodaros vadovas, konkurso komisijos narys, Mantas Matukaitis.

 

Jis teigia, kad vertinant kandidatus vieni svarbiausių kriterijų buvo tai, kiek realios įtakos verslo rezultatams galėjo turėti marketingo vadovo įtakoti sprendimai ir veiksmai, kokie yra marketingo vadovo svarbiausi našumo rodikliai (angl. KPI) ir kaip jie buvo įgyvendinti. Komisija atsižvelgė ir į tai, kaip pati įmonė bei marketingo sprendimai atrodo bendrame sektoriaus kontekste.

 

Metų marketingo komisija, kurią sudaro LiMA valdybos pirmininkas, „BPN Lietuva” direktorius Linas Šiautkulis, LiMA valdybos nariai: „Orkla Care” rinkodaros ir komunikacijos vadovė Baltijos šalims Ornela Ramašauskaitė, „Mediapark” partneris Andrius Kontrimavičius, „NFQ Technologies” el. pašto rinkodaros skyriaus vadovas Matas Pocius, „Baltic Sandbox” verslo plėtros vadovas Andrius Milinavičius, rinkodaros ir komunikacijos konsultantas, žinių radijo „Rinkodaros guru“ autorius, Giedrius Juozapavičius. Kviestiniai konkurso komisijos nariai – „Verslo žinių” išrinktas „Jaunasis Metų CEO’19” „Milsa” generalinis direktorius Mantas Makulavičius ir jų skaitytojų išrinktas „Metų CEO’19” „Tele2” generalinis direktorius Petras Masiulis, Personalo valdymo profesionalų asociacijos (LVPA) direktorė Aušra Bytautienė ir praėjusiais metais „LiMA Metų CMO‘19” tapęs „Volfas Engelman” marketingo vadovas Mantas Matukaitis. 

 

Interviu su Metų CMO'20 Raimonda Gudaite galite skaityti čia

 

Pokalbio su Metų CMO'20 Raimonda Gudaite Žinių radijo laidoje „Rinkodaros guru" galite klausytis čia