Naujienos

 

Tomas Ramanauskas. Dėmesio vertos 2021-ųjų tendencijos rinkodaristams: brendų nedrąsa

Data: 2021 m. sausio 25 d.

Kaip bus 2021-aiais? Tomas Ramanauskas, reklamos agentūros „New!“ bendrasavininkas ir strategas, o taip pat naujienlaiškio apie įdomias rinkos įžvalgas, atradimus, supratimus „Dėmes!o“ autorius paruošė 2021-ųjų tendencijų raportą rinkodaristams, komunikatoriams ir verslams, kuriems aktualu įvairios auditorijos — 13 svarbių temų. Pasak jo, tendencijų nauda verslui yra platesnio požiūrio formavimas ir ne vien jų kopijavimas, o remiksavimas pagal save. Puikiai suvokdamas, kad prognozavimas visuomet yra su būrimo prieskoniu, Tomas pasidalina keliomis tendencijomis su M360 skaitytojais. Pirmoji — savo unikalumą prarandantys brendai.

 

Brendų nedrąsos metas

 

Štai jums ir bandymas būti viskuo visiems. BrandZ tyrėjai skelbia diferenciacijos krizę, kuri rodo susilpnėjusius saitus su klientais. Viena priežasčių — maniakiškas entuziazmas paviršiniams skaitmeninės reklamos sprendimams. Nemažiau svarbu yra grėsmingai mažėjantis humoras reklamoje, kuris lemia senkančias simpatijas (ar emocijas apskritai). Ką daryti? Aiškiau apsibrėžti savo teritoriją, susikurti stuburą, garsiai ir pastoviai apie jį rėkti, nepamirštant, kad nėra geresnės reklamos už patį produktą/paslaugą ir vartotojų patirtį su jais. Taip lengva, taip sunku.

 

Nenuolaidžiavimas

 

Nuolaidynas — ne tik prastas verslas, bet ir vienos krypties kelias be jokios galimybės apsisukti ir grįžti atgal. Sumažinus kainas teks jas mažinti vėl. Ir vėl. Kaininį integralumą advokatauja verslo katekizmas „Fortune“ (pasikinkęs ir Warreną Buffettą). Jie sako, kad vartotojas visuomet prisimins „atskaitos kainą“ („reference price“ ) ir pagal ją nustatys gaunamą vertę. Todėl čia pateikiamas „Four Seasons“ kainų modelis, siekiantis išlaikyti nejudančią kambario kainą ir suteikiantis papildomus privalumus klientams, tarkime, kuponai spa paslaugoms. Įspėjimas griežtas — jokiu būdu nemažinkite kainų. Tiesa, ką daryti tualetinio popieriaus pardavėjams nežinau.

 

Daugiau skaitykite: M360“