Naujienos

 

E. prekybos tendencijos: kas pasikeitė ir link kur judame?

Data: 2021 m. balandžio 13 d.

„DHL Lietuva“ Pardavimo ir rinkodaros skyriaus vadovė Aušra Rutkauskienė pastebi, kad pastaraisiais metais mūsų šalies įmonių eksporto siuntų skaičius augo bene trečdaliu. Nemažai daliai įmonių pavyko sėkmingai nerti į pasaulinius vandenis. Tiesa, atsiradus kitų iššūkių – „Brexit“ ir ES muitinės reguliavimo pokyčių, atsiranda naujų aktualijų. Į jas būtina atkreipti deramą dėmesį.

 

Tapome daugiau eksportuojančia šalimi

 

A. Rutkauskienė apibendrina, kaipgi šiuo metu sekasi mūsų šalies verslui. „DHL Lietuva“ bendrovės duomenimis, Lietuvos įmonių eksporto siuntų skaičius augo net 32 proc., palyginti su 2019 metais. Importuojamų siuntų skaičius augo 4,5 proc., palyginti su 2019 metais.

„Pandemijos metai pakeitė prekybos tendencijas. Vienas ryškiausių pokyčių – Lietuvos verslininkai eksportavo daugiau siuntų į užsienį, nei importavo jų į Lietuvą. Mes tapome labiau eksportuojančia šalimi, kas tiesiogiai reikštų, kad Lietuva vis daugiau keliauja į pasaulio vandenis, pateikia savo kokybiškus gaminius daugeliui šalių, neapsiriboja tik Lietuvos ar Europos rinka“, – sako A. Rutkauskienė.

 

Plačiau skaitykite čia