Naujienos

 

Pandemijos pamokos komunikacijai: kaip bendrausime naujoje realybėje?

Data: 2020 m. spalio 19 d.

Prie naujos realybės prisitaikyti dar vasaros viduryje aktyviai ėmusios ES valstybės narės kartu patvirtino iki šiol nematyto masto atsigavimo planą. „Naujos kartos Europa“ („New Generation EU“) pavadintame plane numatyta, kad ES valstybės pirmą kartą kartu tarptautinėse rinkose skolinsis 750 mlrd. EUR ir juos investuos į žalią, skaitmenišką ir į žmonių gerovę orientuotą bendrą ateitį, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Ši krizė, kaip ir kiekviena kita, atveria galimybių. Mums tai – galimybė susivienyti ir tapti dar stipresniems. Todėl Europa susikoncentravo į visuomenei šiandien labiausiai rūpinčius klausimus: darbo vietų išsaugojimą, socialinių garantijų užtikrinimą ir išskirtinį dėmesį aplinkai, apimantį visas mūsų gyvenimo sritis.

Pandemija ir karantinas parodė, koks svarbus mums skaitmeninis pasaulis. Todėl kibernetinis saugumas, duomenų apsauga, lyderystė duomenų ekonomikoje, dirbtinio intelekto ir skaitmeninės infrastruktūros kūrimas – tai visos Europos, visų mūsų prioritetai. O ką jau kalbėti apie tokias kiekvienam iš mūsų svarbias inovacijas, kaip šiuo metu kuriama e-tapatybė, leisianti mums viešąsias paslaugas gauti bet kuriame ES kampelyje“, – kalbėjo Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Arnoldas Pranckevičius.

Siekdami kuo geriau pasirengti apie šį naują etapą papasakoti Lietuvos visuomenei, ES institucijų atstovai pakvietė šalies reklamos, žiniasklaidos ir ryšių su visuomene ekspertus pasidalyti svarbiausiomis įžvalgomis apie pandemijos pamokas ateities komunikacijai.

Daugiau skaitykite čia.