Naujienos

 

Penki TV: pandemija ir artėjantis ruduo grąžina žiūrovus prie ekranų

Data: 2020 m. rugpjūčio 18 d.

Pandemija ir saviizoliacija pakeitė daugumos mūsų įpročius. Staiga prievarta įstrigę namuose, vaikai ir suaugusieji, kaip ir buvo galima nuspėti, pradėjo dažniau žiūrėti televizorių. Šviesolaidinio interneto ir IPTV tinklo „Penki“ duomenimis, laikas, praleidžiamas prie televizoriaus ekranų, nuo 2020 metų pavasario išaugo 30 procentų, lyginant su atitinkamu laikotarpiu pernai.

 

Gerokai išaugo dienos eterio, kuris anksčiau nebuvo laikomas populiariu laiku, žiūrimumo rodikliai. Nuo karantino pradžios žiūrovų, stebinčių televizijos programą dienos metu, skaičius šoktelėjo net 60 procentų.

 

Koronaviruso sąlygos ne itin pakeitė sostinės gyventojų televizijos pomėgius. Populiariausiųjų sąraše ir toliau lyderiauja bendro pobūdžio kanalai, kurių programą sudaro ir naujienos, ir serialai, ir pramoginės laidos: LRT, TV3 ir LNK.

„Karantino metu televizorius vėl tapo visos šeimos traukos centru. Norėjome paįvairinti savo klientų laisvalaikį, todėl išplėtėme nemokamų TV kanalų sąrašą. Daugybė žiūrovų laukė, kada atsiras „Delfi TV“ . Šis kanalas akimirksniu šoko į reitingų viršūnes, sudomindamas originaliu naujienų pateikimu, autorinėmis laidomis, apžvelgiančiomis aktualius įvykius, interviu su įdomiais pašnekovais“, – pasakoja šviesolaidinį internetą „Penki“ ir IPTV teikiančios „Penkių kontinentų“ grupės įmonės „Penkių kontinentų komunikacijų centras“ direktorius Evaldas Girskus.

 

Pasak jo, didžiulio susidomėjimo šiuo periodu taip pat sulaukė TV kanalai „Viasat History“ ir „Viasat Explore“, transliuojantys dokumentines laidas apie mokslą, technologijas bei istoriją.

Daugiau skaitykite čia