Naujienos

 

M.Dargužaitė apie lyčių stereotipus: moteriai pasakys, kad ji blogai dirba, vyrui – galėtum dirbti efektyviau

Data: 2018 m. lapkričio 08 d.

Įsitikinimus formuoja aplinka

Pranešimą „Kaip verslo atstovai gali prisidėti prie lyčių lygybės reklamose?“ trečiadienio vakarą renginyje „Stereotipai reklamose. Pasekmė ar priežastis?“ skaitė „Northern Horizon Capital“ vadovė ir asociacijos „Lyderė“ steigėja Milda Dargužaitė. Ji kalbėjo apie lyčių stereotipus iš verslo pusės, kėlė klausimus, kaip susiformuoja lyčių stereotipai ir kokią įtaką tai turi visuomenei ir apskritai lyčių lygybei.

 

M.Dargužaitė atkreipė dėmesį, kad mūsų įsitikinimai, ką gali daryti moterys ir vyrai, nebūtinai yra prigimtis. Juos suformuoja mus supanti aplinka, visuomenė. Pranešėja kėlė klausimą, kokie rezultatai iš to kyla, ir atsakymą grindė statistiniais duomenimis.

 

62 proc. moterų tarp aukštojo ir aukštesniojo mokslo specialistų sudaro moterys. Vis dėlto jos uždirba 14 proc. mažiau, nei vyrai: „Jei pažvelgtume į finansų sektorių, už kiekvieną eurą, kurį uždirba vyras, moteris uždirba 65 centus“, – atkreipė dėmesį ji.

 

Srityse, kuriose siūlomas didžiausias atlygis, M.Dargužaitės pastebėjimu, dominuoja vyrai, tarp aukščiausio lygio vadovų – taip pat. Net ir švietimo srityje, kur turime gausybę moterų, pasak jos, vadovų lygmenyje vis tiek vyrauja vyrai.

 

Daugiau skaitykite čia.