Naujienos

 

Lietuvos marketingo asociacija prašo TV3 prisiimti atsakomybę už laidų turinį

Data: 2011 m. balandžio 06 d.

Lietuvos marketingo asociacija (LiMA) reiškia susirūpinimą dėl balandžio 1 d. TV3 televizijos transliuoto renginio „Auksiniai svogūnai“ neetiško turinio, kai neblaiviai atrodžiusiam laidos vedėjui tiesioginio eterio metu buvo leista vesti renginį. Beveik 300 šalies marketingo specialistų, atstovaujančių ir didžiausiems reklamos žiniasklaidoje užsakovams, vienijantiLiMAprašo, kad TV3 vadovybė prisiimtų atsakomybę už tai, kad nesiėmė veiksmų, siekiant išvengti neetiško turinio transliavimo. Prašoma imtis priemonių, kad tokie akibrokštai nepasikartotų.

„Manome, kad leidimas neblaiviai atrodančiam vedėjui vesti renginį buvo ne tik žiūrovų įžeidimas, bet ir reklamos užsakovų interesų pažeidimas, – teigiaLiMAvaldybos pirmininkas Simonas Bartkus. – Kompanijos, investavusios į savo prekės ženklo rodymą žiūrimiausiu ir brangiausiu laiku, įsitikinusios, kad buvo pakenkta jų ir jų atstovaujamų prekių ženklų įvaizdžiui“.

Po penktadienio vakarą įvykusios transliacijos, tarpLiMAnarių kilo diskusija, nes už reklamos žiniasklaidoje užsakymus atsakingi marketingo darbuotojai vertina ne tik televizijų reitingus, bet ir programų turinį. Prekės ženklo įvaizdį formuoja ir bendras kontekstas, kuriame pasirodo produkto reklama, be to, daugeliu atvejų žiūrovai reklamos užsakovus tapatina su programos kūrėjais.

TodėlLiMAsiūlo TV3 televizijos vadovybei prisiimti atsakomybę už programos turinį. Televizija – ne ta vieta, kur priemonės pateisina tikslą (šiuo atveju – reitingus), ir marketingo specialistų, o kartu ir reklamos užsakovų paramos gali sulaukti tik tas transliuotojas, kuris savo turiniu išreiškia pagarbą žiūrovams.LiMAtikisi sulaukti aiškaus TV3 veiksmų plano, kaip tokių ar panašių įvykių bus išvengta ateityje.

Lietuvos marketingo asociacija įkurta 2004 m. Organizacija vienija beveik 300 marketingo srityje dirbančių fizinių asmenų.LiMAveiklą vykdo Vilniuje, taip pat turi skyrius Kaune, Šiauliuose ir Klaipėdoje.

Daugiau apie asociaciją: www.lima.lt