Naujienos

 

Gimtadienį švenčiantis „Delfi“ išdalino tradicinius Titanų apdovanojimus (10)

Data: 2022 m. vasario 06 d.

Tradiciškai Titanų statulėlės įteikiamos pagal nominacijas, užkoduotas žodžio „Titanai“ raidėse – šįkart tai buvo tvirtybė, ištvermė, tvarumas, atmintis, nuoseklumas, atsidavimas ir iššūkis.

 

 

Tvirtybės Titanas – Valdui Adamkui

 

Tvirtybės Titanas už politinę tvirtybę praeityje ir iki pat šių dienų šiemet skirtas Prezidentui Valdui Adamkui, kuris, net ir sulaukęs garbaus amžiaus, vis dar išlieka aktyvus viešajame gyvenime ir yra tikras tvirtybės simbolis. „Labai didžiuojuosi rankose laikydama šį Titaną, skirtą Prezidentui Valdui Adamkui. Už tvirtybę, už tą vertybę, kurios šiandien mums taip labai trūksta ir kurią jis spinduliuoja visą savo gyvenimą. Ačiū Jums, kad mes galime iš Jūsų mokytis gebėjimo susitarti, pagarbos kiekvienam, ir tvirtybės ginant demokratines vertybes. To mums tikrai labai reikia – Jūs esate mūsų ramstis, stiprybės ir tvirtybės Jums, Jūsų ekscelencija“, – įteikdama apdovanojimą linkėjo „Delfi“ vyr. redaktorė Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė.

 

Pats V. Adamkus sakė su nuoširdžiu dėkingumu priimantis šį apdovanojimą. „Sudvasintą šį, sakyčiau, titaniškumą. Noriu pasakyti, kad jis iškelia man klausimą, už ką ir kaip. Tačiau jis simbolizuoja nepalaužiamą tvirtybę, bekompromisišką principingumą – tokia simbolika lydėjo mūsų tautą per visą jos istorinę kelionę, jos valstybės brandą. Todėl norėčiau, kad ši simbolika ir toliau tęstųsi, ir vestų mus ir mūsų tautą tuo pačiu kelrodžiu – būtent pagrįsta moralinėmis vertybėmis. O tuo pačiu tęstų ir vestų mus visus valstybingumo, tautiškumo ir bendruomeniškumo keliu“, – kalbėjo jis.

Ištvermės Titanas – Rūtai Meilutytei

Už geležinę ištvermę ne tik baseine, bet ir sunkiame profesionalaus sportininko kelyje Titanu apdovanota į baseiną sugrįžusi Rūta Meilutytė. Nors ji pati ceremonijoje nedalyvavo, jai sveikinimus iš transliacijos siuntė „Delfi“ sporto redaktorius Laurynas Butkauskas. „Mes galime tik įsivaizduoti, kaip šiuo metu jaučiasi Rūta. Tikimės, kad ši statulėlė vieną dieną kaip nors gražiu būdu pasieks tave ir papildys ir taip gausią titulų kolekciją“, – sakė jis.

Tvarumo Titanas – Kęstučiui Juščiui

Tvarumo Titanas už ateities viziją ir technologinius sprendimus jai įgyvendinti skirtas įmonės „AUGA Group“ generaliniam direktoriui Kęstučiui Juščiui – šios įmonės kuriamos inovacijos žemės ūkyje tampa geriausiu pavyzdžiu, kaip verslas iš tikrųjų gali prisidėti prie tvarumo. „Pirmiausia noriu labai pasidžiaugti, kad titanų klube šiais metais atsirado ir tvarumas – man atrodo, kad tai yra labai didelis žingsnis. Tiesą sakant, žemės ūkis, ir juo labiau traktoriai, nėra mano stiprioji pusė, bet, Kęstuti, ką aš galiu pasakyti – jei Jums iki 2030 metų pavyks padaryti taip, kad ekologinio nerimo kamuojama Z karta mažiau stresuos dėdama kąsnį į burną, aš pati asmeniškai Jums atsiųsiu dar ir atviruką“, – sveikindama jį žadėjo iniciatyvos „Tvari Lietuva“ vadovė Gintarė Bakūnaitė.

„Dėkoju už šitą įvertinimą mūsų kolektyvo, mūsų komandos. Per 1200 žmonių Lietuvoje kuria švaresnį maistą pasauliui, jį galima rasti ir Tokijuje, ir Niujorke, bet aš džiaugiuosi, kad pirmiausia – Lietuvoje. Tačiau manau, kad pasaulis keičiasi ir mes turime keistis. Aš labai tikiuosi, kad mes kartu su Lietuvos vartotojais įrodysime visam pasauliui, kad žmonės, kaip sako, ne žodžiais, o darbais myli tėvynę. Ir perfrazuoju tai, kad savo pasirinkimais žmonės balsuos už švaresnį pasaulį ateities kartoms. Ir kad mažas lietuviškas žodis iš keturių raidžių visam pasauliui reikš tvarumą ir kitokį gyvenimo būdą, o mums, lietuviams, dar bus ir tiesiog paprastas trumpas lietuviškas „auga“, – kalbėjo K. Juščius.

Visą staipsnį skaitykite „M360“.