Naujienos

 

„Very Peri“ paskelbta 2022 m. spalva: „Microsoft“ jau pritaikė savo produktams

Data: 2021 m. gruodžio 15 d.

Naujoji spalva – šriftuose, 3D jaustukuose, „Windows“ ekranų užsklandose ir „Teams“ fonuose

Bendradarbiaudama su „Pantone“, pasaulinė programinės įrangos kūrėja „Microsoft“ jau pranešė įtraukusi naująją „Very Peri“ į populiariausių „Microsoft 365“ produktų dizainą. „Very Peri“ bus galima pasirinkti šriftams, trimačiams jaustukams, bendradarbiavimo platformos „Teams“ fonams, naršyklės „Edge“ temoms, „PowerPoint“ pateiktyse ir kituose produktuose. „Very Peri“ spalvomis jau pasipuošė ir naujosios „Windows“ ekranų užsklandos.

 

„Very Peri“ spalva jau tapo naująja naršyklės „Edge“ tema. Ją sukūrusių dizainerių teigimu, ši spalva atliepia žmonių poreikį po pandemijos suvaržymų patirti daugiau žaismingumo ir emocijų tiek darbe, tiek laisvalaikiu. Panaudodami naująją spalvą autoriai įkvėpimo sėmėsi iš daugybės šaltinių: meninių filmų, žmonių kelionių įspūdžių, muzikos, grožio ir mados industrijų kūrinių. „Very Peri“ panaudojimui įtakos turėjo ir mūsų gyvenime atsirandančios naujos technologijos, medžiagos, tekstūros ir efektai.

„Pantone“ dizainerių teigimu, „Very Peri“ spalva simbolizuoja naujumą, gaivumą, energiją ir patikimumą.

 

„Power Point“ skaidrių dizainui galima pasirinkti „Balancing Act“ – paletę su kitų metų spalva

Pasak „Microsoft“ produktų kūrėjų, spalvos yra vienas svarbiausių elementų kuriant personalizuotą aplinką, asmeninius pristatymus ir dokumentus. Jų pagalba žmonės gali išraiškingiau prisistatyti, tiksliau perduoti informaciją arba išaiškinti pristatomų produktų savybes.

 

„Balancing Act“ yra viena iš keturių pastarųjų „Microsoft“ sukurtų naujų spalvų palečių „PowerPoint“ šablonams, kuriose bus galima panaudoti naująją „Pantone Very Peri“ spalvą. Įtraukdami naujas spalvas į dažnai naudojamų produktų dizainą, programinės įrangos kūrėjai siekia suteikti vartotojams daugiau galimybių išreikšti save ir pasitelkti kūrybiškumą.

 

Naudodami „Very Peri“ vartotojai galės mėlynos spalvos simbolizuojamą patikimumą papildyti violetinių atspalvių žaismingumu ir gyvybingumu. Ištisus 2022-uosius metus įvairiuose „Microsoft“ produktuose žmonės galės pasirinkti metų spalvos „Very Peri“ įkvėptus dizaino sprendimus.

 

Pilną straipsnį skaitykite "M360".