Naujienos

 

Ekspertai: išskirtinio ir kokybiško turinio žiniasklaidoje daugės

Data: 2021 m. rugpjūčio 17 d.

Lietuvos interneto žiniasklaidoje vis labiau įsitvirtina pasaulinės tendencijos – išskirtinis mokamas turinys skaitytojams, kuris prieinamas už atskirą kainą, paprastai prenumeruojant mėnesiui ar ilgiau. Ateityje jo tik daugės, nes rinkos dalyviai ne tik prisitaiko prie pasaulinių tendencijų, bet ir konkuruoja su informacinių technologijų lyderiais, diktuojančiais naujausius sprendimus.

 

Tai prognozuoja interneto žiniasklaidos ekspertai, analizuojantys pastarųjų kelerių metų tendencijas skaitmeninio turinio pasaulyje, kurios rodo, kad mokamo turinio naujienų portaluose daugėja ir daugės, norinčių už jį mokėti skaičiai augs, bet prisikviesti skaitytojus bus vis sudėtingiau dėl didelės konkurencijos, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

 

Kintant informacijos vartojimo įpročiams ir formoms, keičiasi ir skaitytojų poreikiai. Jiems vis dažniau norisi ne tik perskaityti prenumeruojamą analitinį straipsnį, pažiūrėti išskirtinį vaizdo reportažą, bet ir gauti dar daugiau tik jį dominančios informacijos: grafikų, analizių, įžvalgų, vertinimų. Tad naujienų portaluose prenumeratoriams siūlomo turinio daugėja, nes jo kūrėjams, konkuruojant su kitomis platformomis, būtina rasti galimybę išsiskirti iš kitų.

Daugiau skaitykite „M360“